Voor wie geļnteresseerd is in Esoterische zaken:
Dromen, Astrologie, Tarot, Runen, Numerologie etc.

NUMEROLOGIE:
Op deze pagina treft u een Numerologie programma aan genaamd "NumQuest" dat ik zelf gemaakt heb. Waarom? Omdat ik niet tevreden was met de gratis programma's die ik op het internet tegenkwam. Om mijn programma een beetje uniek te maken heb ik zitten puzzelen en verwijzingen aangebracht naar de Tarot, Runen en MLLe.Lenormand kaarten e.d.. Er kan ook gekozen worden uit verschillende berekenmethodes, kunnen we er eindelijk achter komen welke de “Ware” is als u mij tenminste uw ervaringen hierover mailt. Het programma is geschikt voor Win98/XP/Vista/Win7resolutie 1024/768pix.
ITJING:
Rond het jaar 2000 ben ik begonnen aan een Nederlandstalig ITJing Programma voor Windows met praktische raad voor directe dagelijkse toepassing. In het Atari tijdperk hebben Walter Roozendaal en Han Boering hier de aanzet toe gegeven en mocht ik het later overnemen om het voor MSWindows geschikt te maken. Als aanvulling heb ik hier mijn praktische raad aan toegevoegd en de losse lijnen. Ondertussen is het steeds wat aangepast maar nog steeds heel basic in gebruik.
ASTRO-ALLERLEI:
Mijn Maanfase Programma berekent enkele Maanfasen zoals behandeld in de de boeken "Maanfasen" van Marilyn Busteed en "Maanfase Psychologie" van J.v.Slooten & Else Parker. Je hebt wel een astrologieprogramma nodig voor de basisgegevens of laat ze 'On line' berekenen op de site van Jean Cremers.
RUNEN:
Ook van eigen hand is een uitgebreid Runenfont van 39 tekens toegespitst op het Nederlands. Dit is tot stand gekomen na een uitgebreide vergelijking van verschillende Runentekens. Aan de hand hiervan heb ik een aantal nieuwe tekens ontworpen voor de Nederlandse klanken met dubbele letters. In het font zijn ook tetragrammen opgenomen - te vergelijken met de I Tjing - ze worden verkregen door het werpen van 2 runenstaafjes. Misschien nuttig voor wie zich hierin gaat verdiepen.
KAARTLEGGEN:
Hiervoor heb ik als hulp bij het leggen van Waarzegkaarten en Tarotkaarten wat handige programmaatjes gemaakt voor het uittellen van 3 dagkaarten en om de leggingen te bewaren op schijf of als tekst voor in een dagboek.


MEDEDELINGEN

26 september 2017
Woordwaarde.exe uitgebreid tot 161 methodes om letters om te zetten naar getallen.
Daarbij kunnen nu ook de letters apart worden geteld en is de waarde 44 toegevoegd.

23 september 2017
Tarotdagkaarten bijgewerkt met Astrologische toewijzingen vlgs Crowley en Thierens.
Tevens heb ik hier de forumcodes uitgehaald omdat die niet meer aktueel zijn.
Ook uit het Dagkaartjes programma voor waarzegkaarten zijn de forumcodes eruit.
De 2 kaartleg programma's voor Html kunnen nu ook gewone tekst bewaren.
Ook een programma erbij om speelkaarten uit te tellen naar 4 of 10 kaarten.

15 mei 2017
Om een Tarot-/Lenormand legging te bewaren als afbeeldingen
had ik gedacht dat in de vorm van een web pagina te doen.
Daar heb ik twee hulpprogramma'tjes voor gemaakt.

7 februari 2017
Layout van het Dagkaartjes programma verbeterd.

3 Januari 2017 Foutje tijdens bewerken van de lijst verbeterd in TarotDagkaarten programma.

(Voor volledig overzicht van History Updates: Overzicht)


Mijn Projecten die u kunt Downloaden.

---- De Exe Files zijn installatie bestanden of zelfuitpakkende zip files. ----
© I TJING NL vs 9.7 / 08-11-2016, 600 KB (Win9x/Win10) Download: itjingnl097-setup of itjingnl097.zip
I_TJING programma met Nederlandse teksten van Han Boering en praktische interpretaties van mijzelf - inclusief de afzonderlijke lijnen! In versie 9.7 is wat tekst veranderd en de Help wat uitgebreid. Nieuw in versie 9.6 is de naam van de lijst met bewaarde resultaten veranderd voor meer duidelijkheid. Rename dus de oude naar ITJingLijst.txt! Verder is de mogelijkheid toegevoegd om Hexagrammen op te zoeken aan de hand van het bovenste en onderste Trigram. Tegelijk wordt bij het opzoeken op Hexagramnummer aangegeven uit welke trigrammen deze bestaat. Ook zijn er 2 nieuwe (eigen) methodes toegevoegd om door de computer te gebruiken bij het bepalen van een Hexagram. Omdat er false meldingen waren over Malware is er ter geruststelling een andere setup gemaakt! Screenshot
© NumQuest vs 5.1 / 09-02-2016, 1,6 MB (Win9x/Win10) Download: numquest051-setup.exe of numquest051.zip
Numerologie-Programma met Tarot, Mlle Lenormand, Speelkaart en Runen verwijzingen. Er kunnen ook eigen teksten worden toegevoegd die door het programma worden ingelezen en kun je kiezen uit drie soorten berekeningen. Er zijn alvast wat beknopte teksten bijgevoegd voor de meeste getallen. Het programma berekent verder o.a. naamgetallen, datumgetallen, runenaam, etc. Update vs 5.1: De plaatjes waren niet goed zichtbaar in Win10 en er is een nieuwe setup. Screenshot!
© MijnMaanfase vs 2.3 / 11.02.2016, 485 kB (Win9x/Win10) Download: mijnmaanfase23.exe (zelfuitpakkende zip) of mijnmaanfase023.zip
MijnMaanfase programma berekent op kleine schaal de solar- en lunar maanfasen zoals behandeld in de boeken: "Maanfasen": Marylin Busteed en Dorothy Wergin / "Maanfase Psychologie": J.v.Slooten en Else Parker. In versie 2.3 zijn is de tekst beter zichtbaar en is de naam van de datalijst veranderd. Screenshot!
© WoordWaarde vs 7.0 / 26.09.2017, 828kB (Win9x/Win10) Download: woordwaarde.exe (= 1 programma bestand).
Het WoordWaarde programma berekent op 161 verschillende manieren de numerologische waarden van 1 of meerdere woorden tegelijk plus de woorden ook nog eens afzonderlijk volgens een zelf gekozen methode. Woorden naar getallen omzetten noemt men eigenlijk Gematria, voortgekomen uit onderzoek naar de in de Bijbel voorkomende getallen. Men kan ook onderzoeken of woorden van gelijke waarde verwantschap met elkaar hebben. Screenshot!
© GraadTijd vs 1.0 / 27-10-2008, 277 kB (Win9x/Win10) Download: graadtijd.exe (= 1 programma bestand).
Een Miniconvertor: converteert BoogGraden naar Tijd, Tekenposities en Decimalen en weer terug. Screenshot!
© RUNENL vs 5.0 / 07-01-2014, 375 kB (alle systemen) Download: runenl.exe (zelfuitpakkende zip) of runenl.zip
Runentekens speciaal voor Nederland. Dit lettertype bevat 39 Runentekens naar eigen inzicht uitgebreid met als extraatje: Tetragrammen! Ik ontdekte dat de tetragrammen niet compleet waren en heb ze uitgebreid naar 16 tekens. Tetragrammen worden gebruikt in de Geomantiek en naar mijn weten is er nog geen lettertype voor (ik heb ze niet gevonden). Er is een uitgebreid pdf bijgesloten dat meer informatie over Runenbetekenissen verschaft. De Runentekens zijn in zijn geheel herzien en bijgewerkt. Screenshot!
© Kaartleg-programma's Zie verder hieronder: Klik voor Downloads en meer Info...
Programma's om 3 Dagkaartjes uit te tellen en te bewaren of een legvorm als Html tekst te bewaren.

Waarzegkaarten en Tarotkaarten Uittellen


Meer Programma's en Informatie


Contactinformatie

Ruimte voor Reacties, Vragen, Suggesties en Wat u wilt:

Wat is je Naam?:
E-MAIL ADRES: ONDERWERP:
Typ de beveiligingscode over van rechts naar links: tseuqmuN

Copyright-informatie:
Pagebouwer-WebMaster: Marieke Pannekeet
Programma's-Projecten: Marieke Pannekeet